Infobrev BRF Mosåsviken 2, december 2020

Hej grannar,

Det närmar sig slutet av 2020 och det har varit ett händelserikt år, främst med åtgärdsarbetet efter två-årsbesiktningen som startade i somras. Under året har samarbetet och dialog stärkts med BRF1 vilket vi ser som positivt. Likt förra året hade vi en gemensam fixardag under hösten i området. Flertalet arbeten och punkter är även igång som vi vill informera er om:

Gåva, nytt filter

Med detta utskick medföljer ett nytt filter till frånluftvärmepumpen (+ instruktion) så passa på att byta ut det ni har för ökad livslängd.

Markarbete, plattsättning utanför entré

Justering av plattor ser ut att vara klara, dock kvarstår en till påfyllning av sand. Vi uppmanar boende att ej sopa bort sanden utan istället sopa ner sanden i springorna mellan plattorna. Vi återkommer när i tid detta planeras in av NCC.

Markarbete, asfalt

Det kvarstår asfaltsarbete för håligheter och ojämnheter vid entréer. Vi återkommer när i tid detta planeras in av NCC.

Markarbete, träd

Föreningarna fick björkarna utbytta och vi hoppas de nya trädsorterna kommer trivas bra. Här inväntar vi skötselråd och vilken trädtyp som placerats var.

Åtgärdsarbete inomhus

Majoriteten av punkterna på protokoll + excel med anmärkningar sedan inflytt har åtgärdats men vissa punkter återstår, främst gällande beställningsvaror. Styrelsen har fortsatt dialog med Trivselhus samt Falco Entreprenad för uppstart efter nyår.

Golvlutning badrum

Några boende har påtalat att vatten rinner ut över golvet i badrum vid duschning. Vi mätte golvlutningen i några hushåll och utifrån resultaten kommer vi nu boka in en oberoende besiktningsman för mätning. Utifrån resultatet tar vi ställning till om utökad mätning för alla hushåll blir aktuellt eller om branschreglerna följs.

Golvklinkerplattor som släppt undertill

Hela 23 hushåll har anmält släpp under golvplattor. Informationen har sammanställts men Trivselhus kommer inte behandla ärendet förrän golvlutningen är utredd ifall det visar sig att omarbete krävs i badrum.

Guide frånluftsvärmepump

Tanken var att under hösten tillsammans med BRF1 boka en genomgång av frånluftsvärmepumpen och skriva ihop en användarguide med tips. Detta är framflyttat iom. Covid-19.

Möss på vinden

Finns det misstankar om att möss finns på vinden? I vår BRF ingår försäkring för detta. Kontakta styrelsen för vidare information.

Soptömning

Vi vill även påminna om soptömning under jul/nyår, info gick ut från Örebro kommun: tömning v52 (som vanligt), nästa tömning sker tre veckor senare, dvs. v2.

Vi vill tacka er för ert tålamod under åtgärdsarbetet, att ni varit så flexibla trots att vi fått oklar information. Vår BRF med boende har fått beröm från Trivselhus med underentreprenörer för vårt samarbete. Vi vill även välkomna våra nya medlemmar och boende i föreningen, hoppas ni trivs bra!

Fortsätt att vända er till oss för frågor, funderingar och input via Facebooksidan BRF Mosåsviken 2 eller mail styrelse.BRFMV2@outlook.com

God jul och gott nytt år önskarStyrelsen

Linda 58C, Johan 130, Hanan 126, Amanda 114, Lucas 106, Marie 124